Головне управління
Держпродспоживслужби
в м. Києві

Адреса:
м. Київ, вул. Некрасовська, 10/8
Графік прийому громадян

Посилання: http://www.kiev.dpss.gov.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=875&name=i-v-zare-strovano-15-vipadk-v-zahvoryuvannya-na-gostru-kishkovu-nfekts-yu

Версія для друку / Повноекранний перегляд




В Києві зареєстровано 15 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію


Станом на 03.09.2019 в місті Києві зареєстровано захворювання на гостру кишкову інфекцію, ймовірно пов'язану із вживанням в їжу шаурми, придбаної в малих архітектурних формах з виготовлення та реалізації шаурми на території столиці.

02.09.2019 – 03.09.2019 посадовими особами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проведено позаплановий захід (інспектування) суб'єкту господарювання, який проваджує господарську діяльність у МАФі за адресою: м.Київ, вул. Борщагівська, 128, за результатами якого встановлені численні порушення Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а саме:
В ході здійснення позапланового заходу (інспектування) відібрано 5 зразків харчових продуктів, 20 змивів з об'єктів навколишнього середовища, 1 працівник бактеріологічно обстежений на наявність ентеропатогенної кишкової мікрофлори. Лабораторні дослідження тривають.

За результатами проведеного позапланового заходу (інспектування) прийнято Рішення про тимчасове припинення виробництва та /або обігу харчових продуктів суб'єктом господарювання, який проваджує господарську діяльність у ятці за вищевказаною адресою.

В рамках досудового розслідування Слідчім відділом Солом'янського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві кримінального провадження, відомості про яке 02.09.2019 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019100090008763, за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

У зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язану із вживанням в їжу шаурми, з метою недопущення поширення інфекційних хвороб на території міста, створено робочі групи у складі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві, Національної поліції м. Києва, ДУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" по проведенню збору інформації щодо суб'єктів господарювання, які здійснюють провадження господарської діяльності в малих архітектурних формах з виготовлення та реалізації шаурми на території міста Києва.